2016. szeptember 23., péntek

Las Puertas II. évad 16. rész

Ana

  - ...és a kicsi piros autó, Villám McQueen valamint a legjobb barátja Matuka boldogan hajtották álomra fejüket a Kipufogófürdő-i otthonukban - fejeztem be a mesét. Összecsuktam az ölemben lévő könyvet és hátradőltem a székemen. Lehunyt szemeim előtt fekete pontok ugráltak a fáradtságtól. Az elkeseredettség erőt vett rajtam, így néhány könnycsepp végigszánkázott az arcomon. Az elmúlt hetekben nem engedtem meg magamnak, hogy ez az érzés beköltözzön a szívembe, de most mégis sikerült valahogy tanyát vernie bennem. Hogy elhessegessem a komor gondolatokat, beszélni kezdtem Nicóhoz. Mindig megnyugtatott, ha kezembe vettem a hideg ujjacskáit.
 - Szia Picikém! - simítottam ki egy szöszke fürtöt az arcából. - Megint itt van anya. Nem gondolod, hogy már ideje lenne felkelni? Nagyon sokat aludtál már. Hiányzol és nem csak nekem, hanem Linának is. Na meg Mollynak, apának, Crisnek, Juninak, Marcelonak - soroltam a neveket, de a végére elbicsaklott a hangom a sírástól. Rettenetesen nehéz volt itt ülni és várni a csodára, de nem adhattam fel.
Hirtelen két erős kéz szorítását éreztem meg a vállamon. Ijedten néztem fel a jégkék szemekbe, amik bűnbánóan néztek vissza rám.
 - Sajnálom - suttogta ugyanazt a szót, amit akkor is mikor utoljára láttam. Ki akartam tépni magam az öleléséből, de nem hagyta. Az erőm mostanra elfogyott, így zokogva, megadva magam simultam a mellkasához.

Kimi

   - Ssshhhhh - próbáltam csitítani Anát.
Az érzés ahogy hozzám bújt, tőlem várt megnyugtatást, leírhatatlan örömmel töltött el. Mikor beléptem a szobába, észre sem vett, mert a fiúnkhoz beszélt és legnagyobb meglepetésemre engem is megemlített neki a felsorolásnál. Miközben még mindig a karjaimban tartottam, tekintetem félve vezettem az ágyban fekvő piciny alakra és megdöbbenésemre nem az fogadott, ami rémálmaimban oly sokszor kísértett. Nicola tényleg úgy nézett ki, mintha csak aludna. Arca kisimult, a bepólyált feje és a gipszei mutatták csak, hogy balesete volt. Mellkasa szabályosan emelkedett és süllyedt. Az én szemeimet pedig elfutották a könnyek, ha arra gondoltam, hogy mekkora marha voltam eddig. Leléptem, mert nem tudtam értelmesen gondolkodni. Na jó, ne szépítsük a dolgokat, beszartam. Nem is kicsit. Azt hittem, elveszítem.
 - Eressz! - szólalt meg a karjaimban tartott nő hirtelen, ezzel kiszakítva a merengésemből, de csak félig tettem eleget a kérésének. Engedtem, hogy ellépjen tőlem, de arcát a kezeim közé fogtam és tüzetes vizsgálatnak vetettem alá. Megdöbbentem a látványtól. A gyönyörű, mindig csillogó szemei most fénytelenül meredtek rám. Arca nyúzott volt, szeme alatt hatalmas karikák jelezték, hogy bizony mostanában nem sokat pihent.
 - Ana - bukott ki a neve a számon, miközben megpróbáltam eltüntetni a bűntudat keserű ízét a számból.
 - Miért vagy itt? - kérdezte fáradt, rekedt hangon.
 - Mert...mert rájöttem, hogy itt a helyem - húztam újra közelebb magamhoz. Úgy látszik már annyi ereje sem volt, hogy tiltakozzon, mert hagyta. Arcomat a haja közé fúrtam és magamba szívtam az illatát.
 - Miért most? - kérdezte beletörődően.
 Nem tudtam mit válaszolni. Hogy mondjam el neki, hogy a vőlegénye jött el hozzám, osztott ki és neki köszönhetem, hogy most a karjaim közt tarthatom?

Cris

  A félig nyitott ajtón keresztül, féltékenyen figyeltem ahogy a finn magához öleli a nőt, aki nem tiltakozott. A mozdulataiból láttam, hogy már megint nem aludt szinte semmit. Idegesen túrtam a hajamba. Nem tudtam, mit kéne tennem. Hagyjam, hogy a finn kiélvezkedje magát vagy zavarjam meg az idillt? Végül a zöldszemű szörnyem győzedelmeskedett felettem. Beljebb léptem a szobába mire mindketten felkapták a fejüket. Ana azonnal kibontakozott Raikönnen karjaiból és bűntudatosan lehajtotta a fejét, pedig nem haragudtam rá. Vagyis nem rá voltam mérges, hanem a pilótára aki még ebben az állapotában sem hagyta őt békén.
- Szia - suttogta erőtlenül mikor hozzá léptem és megcsókoltam.
 - Megint bent éjszakáztál? - simítottam végig a szeme alatt feketéllő karikákon.
 - Nem - rázta meg a fejét. - Aludtam egy kicsit és hajnalban jöttem.
 - Kicsim, megbeszéltük, hogy figyelni fogsz magadra - sóhajtottam fel lemondóan. - Lina már hiányolt - terítettem ki az utolsó lapomat, amivel talán észhez téríthetem egy kicsit.
 - Reggel voltam bent nála - pislogott bűnbánóan. - Ő is és Juni is üzentek Niconak, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb - lábadt könnybe újra a szeme majd megtántorodott.
 - Ettél ma már valamit? - kérdeztem ingerülten, de csak egy fej rázást kaptam válaszként. - Akkor most azonnal velem jössz - csúsztattam a kezemet a derekára és elindultam vele az ajtó felé.
 - De.. Nico. Nem hagyhatom itt - kerekedtek el a szemei ijedten.
 - Nyugi, Kimi itt van és figyel rá - mutattam a finn felé, aki helyeslően bólintott.

Kimi

  Rémülten néztem Ana és Ronaldo távozó alakja után. Most mi a fenét csináljak? -töprengtem magamban. Végül arra jutottam, hogy tüzetesebben körülnézek a szobában hiszen csak most tűnt fel, hogy mennyi apró játék, virág és lufi van felhalmozva az egyik sarokban. Közelebb sétáltam és olvasgatni kezdtem a kártyákon lévő üzeneteket. Szinte az egész Real Madrid küldött írásos jókívánságot. Néhánynál a szívem facsarodott össze és volt olyan is ami mosolyt csalt az arcomra. Mikor itt végeztem, elindultam az ágy felé. Tekintetem Nico arcára szegeztem és megálltam mellette.
 - Édes kisfiam! - szakadt fel fohászként a torkomból. Óvatosan helyet foglaltam azon a széken, ahol eddig Ana tartotta a frontot és ahol nekem is lennem kellett volna az elmúlt napokban, hetekben. Kezeim közé vettem az apró ujjakat és önkéntelenül is beszélni kezdtem hozzá.
 - Ne haragudj rám amiért nem voltam itt melletted. Az apád egy óriási marha - sóhajtottam fel. - Nem elég, hogy kimaradtam az eddigi életetekből, még most is elszúrom a lehetőséget, hogy veled, veletek lehessek. Tudod Nico, szeretném, ha felébrednél végre. Anya már nagyon fáradt, de nem hajlandó bevallani, mert makacs. Olyan makacs, amilyen te is vagy - mosolyodtam el halványan. - Remélem az ő természetét örököltétek és nem az enyémet, mert én meg önfejű vagyok. Tudod, ha régen egy csepp eszem is lett volna nem engedem el magam mellől, már rég egy család lehetnénk és nem más akarna az apukád lenni.  De én anyát is megértem. Biztonságban akar titeket tudni azok után amin átment és ezen nem is csodálkozom. Ő olyan... - úgy elmerültem a gondolataimba, hogy észre sem vettem és ezeket a szavakat hangosan ki is mondtam - azon kívül, hogy gyönyörű, kedves, okos és szerintem a legjobb anya a világon. Ezt majd mond el neki te is, ha végre felébredsz - simogattam meg óvatosan a kis arcát. Bizsergő érzés futott végig a gerincemen, így felnéztem és tekintetem összeakadt az ajtóban álló páréval. Ana megkövülten, míg a portugál mérgesen meredt rám.

Ana

   A nagy nehezen leerőszakolt reggeli után végre visszasiethettem a fiamhoz, de a szobából kihallatszó hang megállásra kényszerített. Kíváncsian hallgattam végig ahogy a finn Nicoval beszélget és szinte lefagytam amikor meghallottam az engem dicsérő szavait. Cris mereven állt mellettem és szemei ellenségesen meredtek a bent lévőre. Hogy oldjam a feszültséget a fiam mellé siettem és átvettem Kimi helyét. Fáradt voltam ahhoz, hogy beleszóljak a két férfi kakaskodásába.

2016. szeptember 9., péntek

Las Puertas II. évad 15. rész

Kimi

  Kiszáradt szájjal és elviselhetetlen fejfájással ébredtem. Szemeimet résnyire nyitva próbáltam beazonosítani a napszakot, mondanom se kell, sikertelenül. Oldalra fordulva, egy nyögés szakadt fel a torkomból. A digitális órára összpontosítva, megállapítottam, hogy már lassan délután van, de hogy melyik nap délutánja, arról fogalmam sem volt. Azóta a rettenetes nap óta, összefolyt minden.
Mivel nem akartam, hogy bantu négerek költözzenek a számba - azt gondolván, hogy a Szaharába tévedtek - így először ülő helyzetbe tornáztam magam, majd imbolygó léptekkel megindultam a fürdőszoba felé, hogy ott rácuppanva a csapra, egy medencényi vízzel próbáljam oltani a szomjamat. Ahogy ez sikerült, tekintetem a tükörképemre siklott és a látványtól arcomat gúnyos grimasz torzította el.
 - Idióta, nyúlszívű pöcs! - meredtem saját, jéghideg, véreres szemeimbe.
 Indulataimat levezetve, ököllel csaptam a tükörbe, hogy ne is lássam magam. Éles fájdalom hasított a kezembe, de nem törődtem vele. Elvégeztem a kisdolgomat, majd a bár felé indultam. Odaérve, felmértem a megmaradt készletemet. Undorodva néztem végig az üvegek címkéjét, majd kiválasztottam a legszimpatikusabbat, amelyen a legnagyobb alkohol százalék volt feltüntetve.
 - A büdös picsába - rázkódtam össze, miután lecsavartam a kupakját és meghúztam a benne lévő folyadékot, ami végig marta a nyelőcsövemet. Pohárra nem volt szükségem.
 Úgy ahogy voltam, egy szál boxerben, levetettem magam a kanapéra. Behunytam a szemeimet és sűrűn emelgetni kezdtem az üveget. Vártam a jótékony bódultságot, amikor már nem kúszik elém Anabell és a fiam látványa a kórteremben. Szemeimből lassan megindultak a könnyek, amiket dühödt mozdulattal letöröltem és azért imádkoztam, hogy minél előbb elérjem a kábaság azon fokát, ahol már minden mindegy. De ma még nehezebb volt figyelmen kívül hagynom az elém tolakodó képeket. Az apró test, amit szinte mindenhol kötések borítottak, a gépek, amik segítettek életben tartani a fiamat mind-mind rémképekként bukkantak elő a legváratlanabb pillanatokban. Ana meggyötört arca, ahogy magára hagyom, mementóként borult az elmémre.
Fájdalmas nyögés hagyta el a számat, mikor elmélkedésemet hangos dörömbölés szakította félbe. Nem voltam kíváncsi senkire, így nem zavartatva magam, folytattam az ivást. Dühösen és kábán fordultam a mégis kinyíló ajtó felé, ahonnan legnagyobb megrökönyödésemre, a bátyám alakját láttam közeledni és mögötte megjelent még egy árny.
 - Nem hívtalak - támadtam le azonnal a testvéremet -, úgyhogy el is mehetsz!
 - Kims... - szólított kérlelőn, de nem engedtem, hogy folytassa. Nem akartam, hogy lássa mivé tesz a fájdalom.
 - Azt mondtam, tűnj el!
 - De...
 - Na ebből elég! - szólt bele a vitánkba az ismeretlen, és kilépett a takarásból.
 - Már csak te hiányoztál! - nyögtem fel, mikor agyam felfogta, hogy ki áll előttem. - Jöttél kiélvezni a helyzetet?
 - Nem - húzta el undorodva a száját. - Azért vagyok itt, hogy eszet verjek beléd!
 - Azt próbáld meg! - pislogtam rá kihívóan, bár kissé rontott a hatáson, hogy kettőt láttam belőle. - Amúgy is, senki nem hívott!
 - Tévedsz - vigyorgott rám karba tett kézzel. - A testvéred kérte, hogy jöjjek és beszéljek az idióta fejeddel.
 - Hah - forgattam meg a szemeimet, ami nem tűnt jó ötletnek, mert a szoba is forogni kezdett tőle.
 - Szánalmas vagy - vetette oda a portugál, amit nem tűrhettem, így sietve próbáltam felállni, hogy csökkentsem a szint különbséget kettőnk közt.
 - Te meg kibaszott szerencsés - szaladt ki a számon, miközben igyekeztem visszanyerni az egyensúlyomat. Értetlen tekintetét látva, minden mindegy alapon belevágtam a mondandómba, ami a szívemet nyomta. - Tied lett a világ legcsodálatosabb, legszexibb nője és vele együtt az én két kicsikém is. Neked is van gyereked, így biztos megérted, hogy mit érzek, amikor Nicora gondolok - akadozott el a hangom. - Még nem is ismerem őket igazán és máris elveszítem a fiamat - buggyantak ki újra a könnyeim, de nem foglalkoztam velük.
 - Nem lehetsz ennyire...
 - Mi? - vágtam közbe. - Ennyire elkeseredett? Szerencsétlen?
 - Nem! Ilyen idióta, hülye, balfasz! - sorolta a nem túl kedves jelzőket.  - Úgy csinálsz, mintha Nico már meghalt volna!
 - De hát...
 - Nincs, de hát! - ordított a képembe dühösen. - Ő csak alszik. Nem tudjuk meddig, de CSAK alszik. Lehet, hogy pont arra vár, hogy megjelenj mellette, megfogd a kezét vagy mit tudom én - gesztikulált hatalmas mozdulatokkal. majd a mellkasomnál fogva, letaszított a kanapéra. - Amíg te itt fetrengsz részegen dagonyázva az önsajnálatban, addig Anabell el sem mozdul a fiatok ágya mellől. Emberfeletti erővel próbál megtenni minden tőle telhetőt, hogy visszahozza közénk. Ha tényleg érdekelne, hogy mi van velük, akkor nem itt basznád a rezet...
 - Igenis érdekel! - vágtam a szavába dühösen.
 - Ugyan már - legyintett lenézően a csatár. - Magadon kívül senkivel sem foglalkozol - grimaszolt gúnyosan. - Egy utolsó, ócska vesztes vagy!


Cris

  Nem tudom mi vitt rá, hogy ezt mondjam neki, de megtettem. Ahogy az utolsó betű is elhagyta a számat, megváltozott a finn magatartása. Kihúzta magát ültében és valami megmagyarázhatatlan érzés villant át a szemein. Letette a kezében szorongatott üveget és szó nélkül, kissé dülöngélve, magunkra hagyott minket Ramival. Csodálkozva néztünk egymásra a másik finnel, főleg, mikor meghallottuk a zuhany eltéveszthetetlen hangját.
 - Szerinted? - kérdeztem halkan.
 - Fogalmam sincs - rázta meg a fejét az idősebbik Raikkönen. - Én még soha nem mertem ilyen hangon beszélni vele - vigyorodott el. - Nem semmi, ahogy beolvastál neki.
 - Kösz - dörgöltem meg az orrnyergemet idegesen. Én se hittem volna, hogy tudok ilyen szemét lenni bárkivel is, de a pilóta a legrosszabb énemet hozta ki belőlem.
 Pár percnyi néma várakozás után kinyílt a fürdő ajtaja és kilépett rajta a pilóta, aki az előbbihez képest, klasszisokkal jobban nézett ki. Megborotválkozott, haját megfésülte és felöltözött, de a szemei vörösségét nem tudta elrejteni. Távolról lerítt róla a másnaposság.
 Ahogy elénk lépett, megtorpant. Látszott rajta, hogy mondani szeretne valamit, de minduntalan meggondolta magát. Percekig álltunk egymással szemben. Nem mondom, hogy nem volt kínos, mert az volt. Ekkor döbbentem rá, hogy mit tettem. Eljöttem Raikönnenhez, beszéltem vele, hogy visszavigyem a családjához, pedig inkább örülnöm kellett volna, amiért végre eltűnt Ana életéből.


Kimi

  Útban a kórház felé, szótlanul ültünk a portugál autójában. Mivel az alkohol szintem miatt nem vezethettem, így a kormány az ő kezében volt.
Tudtam, hogy köszönetet kéne neki mondanom, mégsem bírtam megtenni. A szavak, amiket az arcomba vágott, rohadtul fájtak, de ennek ellenére is igazat adtam neki. Egy utolsó lúzer vagyok, egy vesztes, aki elfelejtette, hogyan kell küzdeni. Hogy lehettem ekkora barom, hogy feladtam? Én, aki soha semmilyen körülmények közt nem szoktam, most megtettem. Cserben hagytam egy olyan nőt, akire talán egész életemben vágytam és vele együtt a gyerekeimet is. Milyen apa vagyok én? Igaza volt Anabellnek, hogy eltitkolta előlem a létezésüket. Ha nem jöttem volna a képbe, most boldogan élhetne Ronaldoval, de ez most már lehetetlen, hiszen itt vagyok. Itt, de hol is az az itt? - néztem ki az ablakon, mikor az autó lassítani kezdett, majd megállt.
 - Arra gondoltam - törte meg a kínos csendet a focista -, talán szeretnél előbb beszélni Linával. Őt is nagyon megviselték a történtek - nézett mereven a kapura, míg a válaszomat várta.
 - Nem is tudom... - bizonytalanodtam el.
 - Neki is szüksége van rád - tette kezét a vállamra a bátyám, aki szintén magába fordulva utazott velünk a hátsó ülésen.
 - Rendben - sóhajtottam fel.
 Fogalmam sem volt róla, hogy mit fogok csinálni, de amint bekísértem a portugált a házába, Lina megoldotta a problémát.
 Hatalmas, üvegfalú nappaliban ült az asztalnál, egy másik kisgyerekkel - aki gondolom az ifjabbik Ronaldo volt - és egy idősebb hölgy vigyázott rájuk. A lányom arcáról semmi érzelmet nem tudtam leolvasni.
 - Szia, Hercegnőm! - szólítottam meg halkan, mire felém fordította a fejét és hitetlenkedve pislogott rám.
 - Apa, apa! - ugrott le a székről és hozzám szaladt, majd zokogva bújt a karjaim közé. Az én szemeim is könnyben úsztak attól a feltétlen szeretettől, amit kiéreztem az öleléséből. Olyan erősen szorítottam magamhoz, mintha soha többé nem akarnám elengedni. Könnyeimen keresztül néztem fel a körülöttem állókra, akik halvány mosollyal az arcukon fogadták Lina érzelmi kitörését. Percekig simogattam a hátát és a haját, mire végre megnyugodott.
 - Nem lesz semmi baj - súgtam a fülébe és ujjaimmal letöröltem a nedvességet a gyönyörű, kipirult arcáról. Mióta megismertem őket, talán most először éreztem át teljesen azt a  felelősséget, amivel a létezésük járt.
 - Apa, Nico ugye meggyógyul? - vette két kis keze közé az arcomat és reménykedő tekintetét az enyémbe fúrta.
 - Igen, Kincsem! - válaszoltam teljes hitemmel.
 Hálával telve néztem a portugálra, akinek az arcáról zavart és szomorúságot olvastam le. Az utóbbit nem nagyon értettem, de most nem is foglalkoztam vele. Boldog voltam, hogy a karomban tarthattam a lányomat és ebből próbáltam erőt meríteni a következő találkozásra, ami rám várt.