2016. november 11., péntek

Las Puertas II. évad 19. rész

Ana

 Már egy hete, hogy végre hazajöhettünk a kórházból. Lassan minden visszaállt körülöttünk a régi kerékvágásba és Nico viselkedéséből sem lehetne rájönni, hogy nem olyan rég még kómában feküdt egy kórházi ágyon. Ugyanolyan örökmozgó, jókedélyű, mint volt. Talán annyi a különbség, hogy ő és Lina még jobban ragaszkodtak egymáshoz. Szinte el sem engedték a másik kezét egész nap.
 - Baj van! - szólt bele a telefonba Molly, amitől nekem azonnal felgyorsult a pulzusom.
 - Mi történt?
 - Itt állok a gyerekekkel a bevásárlás kellős közepén és nem tudok kimenni az ajtón, mert mindenhol firkászok vannak.
 - Miiii? - pattantam fel a székemből. - Hogyan lehetséges ez? Pedig annyira figyeltünk rá, hogy nyom nélkül lépjünk le a kórházból - túrtam a hajamba.
 - Én sem tudom, hogy történt. Az egyik pillanatban még senki nem volt itt, most meg százával nyüzsögnek és várják, hogy kimenjünk.
 - Biztos, hogy ti vagytok a célpont? Nincs valami másik híresség is a közelben? - kérdeztem reménykedve.
 - Sajnos nincs. Annyit tudtam tenni, hogy beszéltem az igazgatóval, aki volt olyan kedves és felajánlotta az irodáját, hogy itt meghúzhassuk magunkat - sóhajtott fel -, de nem maradhatunk itt a végtelenségig.
 - Igazad van - járkáltam fel alá az irodámba. - Megpróbálok beszélni Crissel, hátha tud segíteni. Addig légyszíves ne mozduljatok semerre.
 - Anabell! Nyugodj meg, sehova sem megyünk innen! - horkantott fel Molly sértődötten.
 - Bocsánat - nyögtem ki elszégyellve magam. - Tudom, hogy vigyázol rájuk.
 - És Bell - szólalt meg zavartan.
 - Igen? - kérdeztem rosszat sejtve.
 - Dolores megkért, hogy hozzam el magammal Junit is, amíg elintézi a dolgait. Sajnálom.
 - Istenem! - emeltem az égre a pillantásomat. - Már csak ez hiányzott.
Miután bontottam a vonalat, azonnal hívtam a portugált.
 - Mondjad Kicsim! - hallottam meg megnyugtató hangját, amitől máris egy fokkal jobban éreztem magam.
 - Szia! Azért hívlak, mert segítség kellene...
 - Gond van? - vágott idegesen a szavamba. - Ana? Mi történt?
 - Ha szóhoz jutok, elmondom - forgattam meg a szemeimet.
 - Oké, befogtam. Mondhatod.
 - Molly és a gyerekek beragadtak az egyik áruházba, mert körbe vették őket az újságírók - hadartam el egy szuszra.
 - Azt hogy a francba? - akadt ki. - Hogy a picsába találták meg őket?
 - Nem tudom. De Cris, Juni is velük van...
 - A kurva életbe! - káromkodott hatalmasat a portugál. - Mi a fenének kellett magával vinnie?
 - Hé! - szóltam rá. - Anyukád kérte, hogy vigyázzon rá amíg ő a dolgai után szaladgál. Molly csak segített. Senki nem gondolta, hogy ez lesz belőle - magyaráztam, miközben próbáltam titkolni, mennyire rosszul estek a szavai.
 - Igen, igazad van - higgadt le hirtelen. - Hol vagy most? - váltott témát hirtelen.
 - Az étteremben. Miért?
 - Oda megyek érted és majd együtt kihozzuk őket.
 - De Cris..... akkor megtudják, hogy mi... - rogytam le az asztalom szélére.
 - Leszarom! Már épp itt az ideje, hogy kiderüljön, hogy te az enyém vagy! - csapta rám a telefont.
Értetlenül pislogtam a kezemben tartott készülékre. Fogalmam sem volt róla, hogy mi üthetett a barátomba.

Cris

  Idegesen, őrült manőverekkel jutottam el az étteremig. A parkolóban leállítottam a motort és a kormányra hajolva, mélyeket lélegezve próbáltam összeszedni magam. Az elmúlt percekben nem tudtam racionálisan gondolkodni. Nem értettem, hogy Bell miért ódzkodik ennyire a nyilvánosságtól, velem. Bezzeg a finnel simán felvállalta magát amikor kibukott, hogy ő a gyerekek apja. A féltékenység keserű íze tolult fel a torkomon. Utáltam, hogy ennyire odavagyok érte. Más nőt már rég kidobtam volna, de Anát nem. Szerelmes voltam ebbe a végzet asszonyába.
A kocsi ajtajának nyitódására kaptam fel a fejemet.
 - Szia! - pislogott rám bűnbánó, angyali arccal amitől azonnal elfelejtettem minden rosszat ami az elmúlt percekben a gondolataimban járt. 
 - Szia Kicsim! - nyomtam forró csókot az ajkaira. - Felkészültél?
 - Nem igazán - mosolyodott el halványan -, de menjünk. Lesz még ott valaki? - tördelte idegesen a kezét.
 - Igen - bólogattam - Carlos és az emberei már biztosítják a helyszínt.
 - Az jó - suttogta elhaló hangon. - Nem szeretném, ha valami baja lenne a gyerekeknek. Nincsenek ők ehhez hozzászokva - bámult ki az ablakon elveszett tekintettel amitől a védelmező ösztönöm azonnal beindult. Senkinek nem fogom megengedni, hogy bántsa őt vagy a gyerekeit. 
Az út további percei némán teltek el. 
 - A picsába! - szaladt ki a számon mikor megláttam az áruházat szabályosan elárasztó sajtósokat. - Azért kíváncsi lennék, honnan tudták meg, hogy itt vannak a gyerekek? - morogtam magam elé. 
 - Arra én is - sóhajtott fel Ana.
Amint leparkoltam az autóval, Carlos és az emberei azonnal körül vettek és egy szűk kört alkotva kísértek minket a bejárathoz. Bell úgy szorította az ujjaimat, mint egy kisgyerek aki nem szeretne elveszni a város forgatagában. Ahogy közelebb értünk, a piócák felismertek minket és a vakuk őrült villogásba kezdtek. Kérdések záporoztak felénk, de mi nem válaszoltunk, csak igyekeztünk minél előbb bejutni a gyerekeinkhez. Az igazgatói irodába belépve megláttam Mollyt, aki sápadtan, szintén kezét tördelve nézett kifelé az ablakon, míg a kicsik az asztalnál rajzoltak.
 - Á, seňor Ronaldo - sietett felém egy idősebb úr, akiről feltételeztem, hogy az áruház igazgatója. Bemutatkozásából ez ki is derült.  - Javier López vagyok, ennek a kócerájnak a vezetője.
Elmosolyodtam a közvetlen stílustól. 
 - Köszönöm, hogy megengedte, hogy a családom itt húzza meg magát - biccentettem. 
 - A családja? Ó...- kerekedtek el a szemei, de volt olyan diszkrét, hogy nem folytatta.
 - Apa! Apa! - pattant fel a fiam a székéből mikor végre észrevett. - Nézd mit rajzoltam! - nyomta az arcomba az ákom-bákomokkal telefirkált lapját. 
 - Nagyon ügyes vagy - simogattam meg a fejét, de közben Anát néztem ahogy magához öleli az ikreket. 
 - Cris - szólított meg Carlos. - Ideje lenne elindulni, mert egyre nehezebb lesz féken tartani a tömeget - jelentette ki. 
 - Rendben - bólintottam, majd újra megköszöntem az igazgató segítségét.
Juniort és az ikreket egy-egy biztonsági ember vette a karjai közé és bár láttam Bellen, hogy egy cseppet sem tetszik neki a helyzet, nem szólt egy szót sem. Átöleltem a derekát és magam előtt tolva, a testemmel védve vezettem ki a tömegbe. Míg a piócák velünk foglalkoztak, a biztonságiak csendben kimenekítették a gyerekeket. 
 - Mióta vannak együtt?
 - Mikor találkoztak először?
 - Ő Raikkönen volt nője?
 - Nem zavarja, hogy a barátnőjének mástól van gyereke?
 - Juniornak lesz testvére?
 - Ana, milyen érzés két ekkora névvel ágyba bújni?
Nem lepődtem meg, hogy kiderítették Bell személyazonosságát. A kérdéseik viszont egyre jobban felhúztak. Nem akartam válaszolni nekik, de nem hagyhattam, hogy a mellettem egyre jobban reszkető nőt bemocskolják. 
 - Ülj be! - fordultam felé, aki hálás tekintettel nézett vissza rám. Megnyugvással töltött el mikor végre rácsuktam az autó ajtaját. 

 - Cristiano, nyilatkozna kérem!? 
 - Csak egy mondatot! 

 - Szereti a hölgyet vagy csak egy újabb trófea?- nyomták az arcomba a mikrofonjaikat, diktafonjaikat. Lesújtó pillantással néztem végig rajtuk. 
 - Először és utoljára fogok nyilatkozni a kapcsolatomról - jelentettem ki és szavaimat néma csend fogadta. Tudták, hogy most valami olyan fog történni amiről nem szabad lemaradniuk. - Anabell és én már régóta együtt vagyunk, de nem szerettük volna ezt nyilvánosságra hozni. Szerettük volna megóvni a magánéletünket önöktől, de persze ez lehetetlen - húztam el a számat mire halk kuncogás volt a válasz. - Igen, ő Kimi Raikkönen gyermekeinek az anyja, de ez cseppet sem érdekelt sem most, sem máskor. Mióta megismertem, a világ sokkal szebb hely lett számomra, de a legfontosabb, hogy  Junior is megszerette őt is és a gyerekeket is. Mi egy ideje már egy család vagyunk, ez csak önöknek újdonság. De legyenek szívesek megérteni, hogy eddig se és ezután sem szeretnénk a nyilvánosság előtt élni. Kérem azt is vegyék figyelembe, hogy itt most nem csak rólunk, hanem három kisgyerek életéről is szó van ezért szeretném, ha ezentúl nem kéne bujkálva sétálniuk, ha a városba jönnek. Remélem megértik a kérésemet, ha nem akkor a bíróságon találkozunk! - néztem fenyegetően végig a tömegen, hogy tudják komolyan gondolom. -  Minden jót kívánok, de most szeretnénk végre hazamenni a gyerekekhez - nyitottam ki az ajtómat, hogy beüljek Bell mellé, de egy pofátlan kérdés megállított.
 - Nem fél attól, hogy Raikkönen visszahódítja a barátnőjét? Végül is ő a gyerekei apja, és ha belegondolunk a finnek is rengeteg pénze van...
 - Nem, nem félek ettől - vetettem gyilkos tekintetet a kérdezőre.
 - Mitől ilyen magabiztos? - vigyorgott rám cinikusan a barna hajú hölgy, aki már nem egyszer próbált bejutni az ágyamba, persze zéró sikerrel. 
 - Talán attól, hogy szeretem és ő is engem, bár gondolom ez a fogalom magának ismeretlen - húztam el a számat gúnyosan. - De ami a legfontosabb, hogy Anabell nem csak a barátnőm, hanem már hónapok óta a menyasszonyom és ha minden jól megy néhány hét múlva a feleségem lesz - vágtam a képébe és kárörvendve figyeltem ahogy levegőért kapkodva belé fagyott a szó. 
Sajnos előbb járt a szám, mint az eszem és nem gondoltam a bejelentésem után kitörő káoszra, pedig sejthettem volna, hogy hatalmas lavinát indítok el vele. Alig tudtam beugrani az autóba, majd lépésben araszoltam ki a tömegből, hogy végre megszabaduljak a minket körülvevő cirkusztól. 
Mikor végre magunk mögött hagytuk a parkolót és a tömeget, óvatosan oldalra pillantottam, hogy lássam Ana reakcióját. Nem akartam, hogy úgy érezze, elárultam.
 - Sajnálom - bukott ki belőlem mikor megláttam sápadt arcát. - Én csak...
 - Tudom, hogy engem akartál védeni - vágott a szavamba és megkönnyebbüléssel töltött el, mikor végig simított a karomon. - Köszönöm - mosolyodott el halványan, majd az arcomhoz érintette az ajkát. Olyan heves vágy kapott el ettől az egyszerű gesztustól, hogy alig tudtam a vezetésre koncentrálni. Akartam Anát, testestül-lelkestül.  
 - Viszont ez az esküvő téma - nevette el magát idegesen.
 - Miért? Én komolyan gondoltam - szuggeráltam őt egy piros lámpánál állva. - Szeretném, ha minél hamarabb Seňora Aveiro lennél.
 - Cris, én... - kerekedtek el és lábadtak könnybe a gyönyörű szemei. 
 - Nem mondj semmit - kértem lemondóan, majd mégis felülkerekedett bennem a vágy, hogy örökre magaménak tudjam. - Vagy tudod mit? Mondj igent! Mond, hogy amint lehet hozzám jössz feleségül - könyörögtem, mint egy kisgyerek.
Néhány pillanatig azt hittem összedől a világ ahogy ajkait összeszorítva némán maga elé meredt, de aztán felém fordult és szemeiből ugyanazt azt olvastam ki, amit én éreztem iránta. 
 - Igen - súgta kedvesen - hozzád megyek!
Nem haboztam egy pillanatig sem. Számat az övére szorítottam és minden érzésemet, szerelmemet beleadtam abba a csókba aminek csak a mögöttünk türelmetlenül dudáló kocsisor vetett véget.


4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Frenetikus volt!
    Koszonom szépen, hogy ezt a reszt is olvashattam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy még mindig itt vagy velem. <3

      Törlés
  2. Uiiiii! Love you!Love you!!Love you!! (nem vagyok meleg)annyira boldog vagyok,de ha Kimi lesz az aki dudál agybajt kapok!!!A hét fénypontja,egy picit zizi vagyok tudom:}Ahwww,légyszi hozd hamarabb a részeket,borzasztóan jól írsz!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hanna!
      Nagyon szépen köszönöm az elismerést, rettentő jól esik.
      Tudom, hogy kicsit lassan jönnek a részek, de teljesen el vagyok havazva. :(
      Igyekszem, ahogy csak tudok. :)Már úgyse sok van hátra ebből a történetből.
      Még egyszer köszi, hogy írtál.
      Millió puszi és hatalmas ölelés: Dolores <3

      Törlés