2016. július 15., péntek

Las Puertas II. évad. 11. rész.

Leroy

   Kapkodva szálltam ki az autómból Ana étterme előtt. Már abból is sejtettem, hogy valami gond van, mert felhívott, de a betört ablakok látványa bizonyossá tette ezt. Megrökönyödve néztem végig a mindig elegánsan megterített asztalokon ahol most üvegcserepek csillogtak a nappali fényben.
 - Ana, jól vagy? - nyitottam be az irodába, mellőzve a kopogást és szemeimmel azonnal a törékeny nő állapotát mértem fel. Megnyugodva láttam, hogy neki semmi baja, így kérdő tekintettel fogadtam a halvány mosolyt amivel megajándékozott. - Mi a fene történt itt?
 - Szia Leroy! - sóhajtott fel amit a megkönnyebbülésének tudtam be. - Először is foglalj helyet - mutatott a vele szemben lévő székre. - Megkínálhatlak valamivel?
 - Bébi, ne húzd az időt! - csattantam fel most már idegesen, de közben azért leültem.
 - Oké - nézett rám az ajkait harapdálva. - Szóval az van, hogy ahogy te is láttad, akadt egy kis gondom...
 - Te azt ott kis gondnak nevezed? - vágtam türelmetlenül a szavába miközben kifelé mutattam.
 - Lee, kérlek - pislogott rám könyörgő tekintettel. - Hallgass végig!
 - Oké - emeltem fel a kezeimet majd hátra dőltem a székben és megfogadtam, hogy akárhogy is, de kibírom beszólás nélkül azt a pár percet, amíg Ana elmeséli, hogy mi történt itt. Bár ahogy elnéztem a kárt, volt egy sejtésem és meghallgatva az előttem ülő, kezét tördelő nőt ez a végére be is igazolódott.
 - Érted már? Te vagy az egyetlen akihez fordulhattam - fejezte be a mondandóját és gyönyörű íriszei most várakozón meredtek az arcomra.
 - Mióta?
 - Mi..? Nem értelek - hebegte.
 - Mióta fenyegetnek? - mordultam fel, elharapva a szitoközönt ami kifelé igyekezett belőlem.
 - A nyitás óta - suttogta szemeit lesütve.
 - Bassza meg! - csaptam az asztalra majd felugorva a helyemről, fel-alá kezdtem sétálni. - Miért csak most szólsz? Ezt már csírájában el kellett volna fojtani!
 - Azt hittem egyedül is megoldom. Reménykedtem benne, ha nem foglalkozom velük, feladják - magyarázta könnyes szemekkel, amibe a szívem belesajdult. - Tudsz segíteni? - pislogott rám reménykedve és én csak most néztem meg tüzetesebben az arcát. Az ámulattól majdnem eltátottam a számat.
 - Hova lett a hajad? - bukott ki belőlem. - Nem mintha, nem lennél így is gyönyörű, csak...
 - Odaadtam egy szervezetnek - vonta meg a vállát. Elég buta pofát vághattam, mert azonnal magyarázatba fogott. - Cris látogatóban volt egy kórházban ahol rákos kisgyerekek vannak. A kemoterápiától kihullott a hajuk és úgy gondoltam, hogy így is-úgy is levágattam volna, miért ne adhatnám nekik?
 - Csodálatos nő vagy - sóhajtottam fel lemondóan, hiszen az iránta érzett érzéseimnek már nem volt helye köztünk. Halvány mosollyal az arcomon figyeltem a bókomtól pirosló arcát. Örültem, hogy még a portugál sem volt képes megváltoztatni. Ana ugyanaz a lány volt, mint eddig.
 - Szerinted mit csináljak? - szakított ki képzelgéseim örvényéből Bell rekedtes hangja.
 - Azt hiszem én ... - kezdtem bele, de aztán elharaptam a mondatot, nem akartam, hogy rájöjjön mekkora felelősség terheli a vállamat a történtek miatt. Elővettem a telefonomat, kikerestem az ismerős számot. Anára villantottam egy bárgyú mosolyt majd magára hagytam az irodában és kisiettem az utcára. Idegtől remegve túrtam a hajamba és vártam, hogy a hívott fél felvegye. Mikor ez megtörtént alig bírtam magammal, hogy ne tépjem le a golyóit még így a készüléken keresztül is.
 - Baj van Főnök? - hallottam meg Boris csodálkozó hangját. Ő is tudta, hogy csak akkor hívom, ha valami komoly dologról van szó.
 - Ki adott engedélyt a mai akciótokra?
 - Nem értem...
 - Azt kérdeztem - emeltem fel a hangomat -  ki mondta nektek, hogy törjétek be a Los Gemelos kirakat üvegeit? Ki engedte meg egyáltalán, hogy magán akciózzatok a hátam mögött?
 - Ööö... Egyik fenyegetésünkre se reagált, így Igornak elege lett abból a lúvnyából. Úgy gondolta, hogy ideje megleckéztetni a kicsikét.
 - Akkor most jól figyelj arra, amit mondok, és add át Igornak is az üzenetemet. Történetesen az a lúvnya - nyomtam meg gúnyosan a szót - az egyik barátom. Ha megtudom, hogy valamelyiktek keresztbe tesz neki, bármivel megbántja vagy csak csúnyán néz rá, teszek róla, hogy egy csodaszép korzikai nyakkendő díszelegjen az ingén. Világos? - kiabáltam bele a készülékbe fojtott hangon.
 - Pe-persze Főnök - dadogta Borisz idegesen. - Ha tudtuk volna...
 - Most már tudjátok! - csattantam fel. - Ez volt az utolsó, hogy a kérdezésem nélkül csináltatok valamit! Értve?
 - Igen.
 - Ennek örülök. Mond meg Igornak, hogy este találkozunk a szokott helyen - vetettem még oda, majd köszönés nélkül kinyomtam a készüléket. Neki dőltem az autómnak és a levegőt kifújva felnéztem az égre. Próbáltam rendbe szedni a gondolataimat. Ha Ana időben szól, elejét vehettem volna ennek az egész szarságnak. Visszakanyarodtam a a nőhöz, aki tőlem kért segítséget. Vajon honnan tudta, hogy én vagyok a problémájára a megfelelő ember? Soha nem mondtam neki, hogy milyen kapcsolataim vannak Madrid sötétebb oldalával.
Visszamentem az irodába. Ana kérdő tekintetével követve foglaltam helyet vele szemben. Egy ideig csak néztük egymást, végül ő törte meg a köztünk feszülő csendet.
 - Kivel beszéltél?
 - Az egyik ismerősömmel.
 - És tud segíteni? - tette fel a kérdését azonnali válaszra várva.
 - Honnan tudtad? - bukott ki belőlem, miután egy bólintással megnyugtattam őt.
 - Mit?- sütötte le a szemeit zavartan.
 - Azt, hogy nekem kell szólnod - hajoltam felé kíváncsian.
 - Én... - akadt el a szava azután pedig egy hatalmas sóhaj hagyta el az ajkát. - A klubban hallottam, hogy többen is arról beszéltek, hogy közöd van az...
 - Alvilághoz. Mond csak ki nyugodtan - dőltem hátra a székemben.
 - Tehát igaz - villantak rám a csodálatos kék szemek szomorúan.
 - Erre most mit mondjak? - tártam szét a karjaimat. - Igen, van érdekeltségem benne - vallottam be a féligazságot. 
Az ő érdekeit figyelembe véve, nem szerettem volna mindent felfedni előtte. Minél kevesebbet tud, annál jobb. Ez a tudatlanság védte meg őt akkor is amikor a klubban dolgozott és azt akartam, hogy ez így is maradjon.
 

6 megjegyzés:

  1. Imádom!! Ez az egyetlen Christiano Ronaldo ff. amit eddig olvastam és tetszik!! A többi olyan blehh volt!! De ez fantasztikus!! Nem az az alap sztori jól ki van találva és fordulatos!!Remélem gyorsan hozod az új részt!!❤❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Cecilin Styles!
      Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy tetszett. :)
      Hatalmas ölelés: Dolores <3

      Törlés
  2. Kedves Dolores!

    Imádtam egyszerűen imádtam! Biztos voltam benne hogy Lee tud neki segiteni, de nem gondoltam volna, hogy olyasvalaki dúlta fel a boltot aki a keze alatt dolgozik. Remélem több ilyen baki nem lesz az étteremben elég gondja van most Anának ezen kívül is. Annyira vártam már a folytatást *-* remélem kipihented magad és legközelebb is ilyen szuper részt hozol mondjuk ezt kár mondani mert mindig remekelsz *-*
    Puszi és hatalmas ölelés: fallen angel :* <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen az elismerő szavakat. Mindig örömmel olvasom a hozzászólásaidat.
      És igen, úgy érzem kipihentem magam így a megszokott rendben hozom majd a részeket, minden blogomhoz. :)
      Millió puszi: Dolores <3 <3 <3

      Törlés
  3. Halii <3 Ez valami eszmeletlen jo tortenet!! Egyik este elkezdtem olvasni es teljesen magaval ragadott, olyannyira, hogy az elso evad utan arra eszmeltem fel, hogy hajnalodik es kel fel a nap :D Minnel elobb hozd a folytatast mert nagyon varjuk :* Ja es sose hagyd abba az irast, mert nagyin tehetseges vagy!! <3 <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Petra!
      Légy üdvözölve köztünk! :)
      Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, amivel megörvendeztettél.
      Örülök, hogy ennyire tetszik a történet.
      Próbálom, (ahogy eddig is) minden második pénteken hozni az új részt.
      Még egyszer nagyon köszi, hogy itt vagy és olvasol.
      Millió puszi és hatalmas ölelés: Dolores <3

      Törlés